Om hotellet

Brødremenigheden havde oprindeligt deres hjemsted i Böhmen og Mähren i sydtyskland, men blev forfulgt af den katolske kirke, og fandt først fred da de slog sig ned i Herrnhut. I 1771 tog Christian VII kontakt til brødremenigheden i Hernhut med anmodning om at anlægge en by i Danmark.

Brødremenighedens Hotel blev grundlagt i 1773 sammen med byen Christiansfeld. Brødremenigheden af Christian VII fik tilladelse til at rejse en by på Tyrstrupgårds jorde. Byen skulle værre et kristent samlingssted så kirken var en de bygninger der blev rejst i løbet af de første år. Brødrene var lægmænd der før havde draget land og rige rundt for at gøre et kristent missionsarbejde, så de stod selv for konstruktionen af byen.

Ved byens grundlæggelse var det samtidig kongens ønske, at der blev opbygget et center, der kunne fremhjælpe landets industri og håndværk. I en tid, hvor byplanlægning ellers var ret ukendt, lagde planlæggerne af den nye by praktisk sans for dagen. Det betød at Christiansfeld blev byggest med brede lige gader samt et grønt område midt i byen.

Den Royale familie har vist deres forkærlighed for hotellet og har besøgt Brødremenighedens hotel over flere generationer. Faktisk har samtlige regerende par besøgt hotellet side Christian VII gav brødremenigheden det land som hotellet er bygget på. Det er ikke kun kongefamilien der har gjort hotellet til et specielt sted, det spillede også en vigtig rolle i den anden slesviske krig.

"Kl. 03.00 d. 18 juli 1864 underskrev den danske oberst Kaufmann og den Preussiske oberstløjtnant Stiele en ny våbenhvileaftale på Brødremenighedens hotel,(våbenhvileværelset) der skulle gælde foreløbig indtil 31 juli kl. 12.00 1864Da våbenhvilen var sikret, erklærede Danmark sig villig til at indlede fredsforhandlinger, som fandt sted i Wien, med Otto von Bisschmark selv som deltager."

Se mere om Christiansfeld og Brødremenigheden

 
 

 

 

 

 

 

 

Vi søger en køkkenchef

kok bmhotel

På Brødremenighedens hotel søger vi en nye køkkenchef, idet vores nuværende har valgt at søge nye udfordringer.

Dine opgaver bliver blandt andet:

  • Udarbejdelse af vagtplan for teamet, bestående af 2 kokke og 1-2 elever. Yderligere har vi en morgendame og 2 flexjobbere (12 timer)
  • Vareindkøb
  • Menukort samt månedsmenu
  • Den daglige ledelse af køkkenet og opretholdelse af et godt arbejdsmiljø

Vi forventer du har en høj grad af faglighed og går op i at lave tingene fra bunden.

Er du den vi søger skal du hurtigst muligt ringe eller sende din ansøgning til os på nedenstående adresse.

Brødremenighedens Hotel

v/ Per Højgård
Lindegade 25
6070 Christiansfeld
74 56 17 10 / 40 16 85 10

Eller send din ansøgning i en e-mail til:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.