Våbenhvile værelset

Våbenhvile værelset

Priser fra:
kr 1145,- per nat
  • 3
  • Fælles terrasse, Wi-Fi, Kaffe og the, Morgenmad, TV
  • inkl. morgencomplet

På dette historiske hotel forhandledes og afsluttedes våbenhviletraktaten mellem den danske hær og den preussiske-østrigske hær natten mellem den 17. Og 18. Juli 1864.

Forhandlerne var den danske oberst Heinrich Kauffmann og den preussiske oberstløjtnant Gustav von Stiehle.

Preussen og Østrig stillede det ultimatum, at novemberforfatningen skulle ophæves. Dette kunne, af tidsmæssige årsager ikke nås, og Danmark var i krig mod to stormagter.

1. februar 1864 gik en preussisk og østrigsk hør på 57.000 mand over Ejderen.

5.-6. Februar 1864. Den danske hær på 35.000 mand trækkes tilbage fra Dannevirkestillingen til Dybbøl.

18. april 1864. Stormen på Dybbøl. Efter voldsom artilleribeskydning, stormer de preussiske styrker, de sønderskudte skanser. Trods hårdnakket dansk modstand, forlader hæren Dybbøl og går til Als.

29. juli 1864. Preusserne går om natten, i både, over Alssund og angriber den danske hær, som sejles til Fyn.
Jylland besættes af preussiske og østrigske styrker.

Den danske hær indretter sig til forsvar af Fyn med 55.000 mand.

16. juli 1864. Oberst H. Kauffmann sendes af den danske regering, til det preussiske hovedkvarter i Aabenraa med mandat til, at forhandle om våbenhvilen. Oberst Kauffmann forhandler med chefen for generalstaben, general H. Von Moltke og Prins Friedrick Carl ag Preussen, men uden resultat.

18. juli 1864. Oberst Kauffmann og Oberstløjtnant von Stiehle, ankommer til Brødremenighedens Hotel i Christiansfeld med mandat til, at forhandle våbenhvilen.
Klokken 3 om morgenen kunne våbenhviletraktaten afsluttes og underskrives af de to forhandlere.

20. juli 1864 klokken 12.00 trådte våbenhvilen i kraft. Våbenhvilen gled over i fredsforhandlingerne i Wien, som resulterede i, at Danmark mistede Hertugdømmerne i Slesvig, Holsten og Lauenborg. Sønderjylland gik tabt.

Våbenhvile værelset er i dag et hyggeligt moderne hotelværelse med en aura af at stå i selvskab med historiske begivenheder.