HUSK VORES TAKE AWAY PINSE BRUNCHPLATTE D. 31. MAJ
AFHENTES MELLEM KL 8 OG 10 
BESTIL SENEST D. 30. MAJ KL 14.00 
KLIK OG LÆS MERE OM DEN LÆKRE BRUNCHPLATTE

VI HOLDER MIDLERTIDIG LUKKET

brødremenighedenhotel per else marie 

Kære alle.

 

Vi kunne have valgt at åbne op i morgen den 18. maj, men vi forsætter med at holde restauranten/hotellet lukket indtil den 8. juni, hvor vi håber der vil blive åbnet op til selskaber m.m.

 

Vi vil de næste par uger fosætte med takeaway, hvor vi håber i stadig vil støtte op omkring dette, som I har gjort så fantastisk siden denne Coronatid startede.

 

De bedste hilsner og taknemlighed.

 

Per og Else Marie

Pastor Johannes Prætorius

 • Pastor Johannes Prætorius (Værelse 1)

  Johannes Prætorius blev født i København den 20. Oktober 1738, som søn af konferensråd Lorenz Prætorius og frue.
  Som skolemoden blev han sendt til Brødremenighedens kostskole i Marienborn. Efter endt skolegang, studerede han ved Brødremenighedens teologiske Seminarium i Barby, hvor han blev ordineret i 1765. Efter stillinger som skoleinspektør i Neuwied, blev han i 1770 ansat som præst i Gnadau. Da den danske regering i 1771 opfordrede Brødremenigheden til at oprette en Brødremenighedsby i Danmark, overdroges det Prætorius, at udvælge et passende sted og forhandle om den kongelige koncession. Prætorius medvirkede ved køb af Tyrstrupgård og blev i 1772, udnævnt til Brødremenighedens første præst i Christiansfeld. Christiansfelds første byplan blev udført af Prætorius. Som et af de første fire huse, hvortil grundstenen blev lagt 1. April 1773, var Prætorius egen bolig- Lindegade 28, der gennem en lang årrække, var bolig for menighedens præst. Udover præstegerningen, var Prætorius meget aktiv i byens grundlæggelse og udbygning. I januar 1773 blev Prætorius viet til søster Marie Jensen fra København. I 1771 indberettede Prætorius om erhvervsmulighederne, der var i det gode håndværk og regelrette arbejde, som brødrene bragte med sig fra de tyske industriområder. Dette gav byen et betydeligt fortrin, fremfor deres mere primitive arbejdende fagfæller i Jylland og Slesvig.
  Prætorius pegede således på erhvervsmuligheder for bl.a. garveriet, skomagerværksteder, læderfabrikken, handelshuset osv. De tilflyttende administrerende værkmestre, indgik ansættelse kontrakt med menighedsforstanderne, Johannes Prætorius og Jonathan Briant. Skolerne i byen, blev i de første år dagligt ledet, af menighedens præst Johannes Prætorius og dennes hustru. Senere fik skolerne egen organisation og embedsmænd. Prætorius blev ramt af en farlig sygdom i 1774 og måtte som følge deraf opgive præsteembedet, men vedblev dog, trods legemlig svaghed, aktivt at tjene Brødremenigheden i Christiansfeld, til sin død den 12. December 1782. Prætorius fader, Konferensråd Lorenz Prætorius, boede hos sin søn fra 1779 til sin død i 1781. Til ære for Johannes Prætorius store arbejde for Brødremenigheden i Christiansfeld, er hotellets plads opkaldt efter ham (Prætorius plads).

   Pris pr. overnatning inkl. morgencomplet
  Enkeltværelse DKR 798,-
  Dobbeltværelse DKR 998,-
  Hund kr. 150,-
   

   

 • 1