HUSK VORES TAKE AWAY PINSE BRUNCHPLATTE D. 31. MAJ
AFHENTES MELLEM KL 8 OG 10 
BESTIL SENEST D. 30. MAJ KL 14.00 
KLIK OG LÆS MERE OM DEN LÆKRE BRUNCHPLATTE

VI HOLDER MIDLERTIDIG LUKKET

brødremenighedenhotel per else marie 

Kære alle.

 

Vi kunne have valgt at åbne op i morgen den 18. maj, men vi forsætter med at holde restauranten/hotellet lukket indtil den 8. juni, hvor vi håber der vil blive åbnet op til selskaber m.m.

 

Vi vil de næste par uger fosætte med takeaway, hvor vi håber i stadig vil støtte op omkring dette, som I har gjort så fantastisk siden denne Coronatid startede.

 

De bedste hilsner og taknemlighed.

 

Per og Else Marie

Chr. d.X

 • Christian d. X (Værelse 2)

  Kong Christian X blev født den 26. September 1870 i 198 blev han gift med Prinsesse Alexandrine af Mecklenburg-Schwerin.
  Som ung fik han en officersuddannelse. Han blev Kronprins i 1906. I 1912 blev han konge over Danmark, tillige konge over Island 1918-1944.
  Kongen blev i 1920 sønderjydernes og danskernes midtpunkt, da Kongen efter afstemningen i Sønderjylland gav Danmark en del af det tabte land tilbage ved grænsedragningen. Den 10. Juli 1920, modtog Kongen ved den slettede grænse, nord for Christiansfeld/Frederikshøj, sønderjydernes velkomsttale, hvor den fungerende landråd P. Refshauge bl.a. udtalte: ”Velkommen. Thi kærligheden til vort Flag, vort Folk, vort Fædreland, er stærkt og levende i Sønderjylland og intet steds i Danmark er Ærbødigheden og Hengivenheden for Danmarks Konge og hans Hus, større end i Sønderjylland. Kærligheden til vort gamle Fædreland, har dybe rødder i vore hjerter. Derfor valgte vi Danmark. Frit har vi valgt, og skam og hæder, sorg og lykke vil vi dele med vort folk og vort Fædreland vil vi være med til at bringe frem i dagen ny.” Kongen holdt derpå trods dyb bevægelse sin første tale i Sønderjylland: ” Min første hilsen til Sønderjyderne, skal være Velkommen hjem! Og tak for trofasthed og kærlighed mod vort gamle Fædreland. Gud velsigne dem alle. Og lad os alle arbejde på at gøre vort land sundt og stærkt. Lad os alle forenes i arbejde for vort Fædrelands fremgang, lykke og velsignelse!...”
  Efter den stormende velkomst fra 50.000 glade danskere, red Kongen på den hvide hest gennem Christiansfeld by, til Tyrstrups Kirke, hvor Kongen spontant knælede foran alteret i tak og bøn. Kongen har, under de talrige besøg i Christiansfeld udtalt, at netop den 10. Juli 1920, var den lykkeligste dag i hans regeringstid, da Kongen modtog en del af det tabte land tilbage. Kongen med følge besøgte og gæstede Brødremenighedens Hotel den 28. September 1920, den 19. Maj 1936 og den 24. Maj 1939. Under besættelsen 1940-1945, blev Kongens popularitet yderligere øget, ved hans bestemte optræden overfor tyskerne. Kongen blev besættelsestidens nationale samlingsmærke. Stærkt svækket kunne Kongen den 9. Maj 1945 genåbne Rigsdagen.
  Kongen døde den 20. April 1947. Kongens valgsprog var: Min Gud, mit Land, min Ære.

  Pris pr. overnatning inkl. morgencomplet
  Enkeltværelse DKR 798,-
  Dobbeltværelse DKR 998,-
  Ekstra opredning kr. 200,-
  Hund kr. 150,-

 • 1